Thursday, June 13, 2013

Τεστ αξιολόγησης για την κατάταξη μαθητών ξένων γλωσσών σε επίπεδα γλωσσομάθειας


Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί στα πιλοτικά σχολεία στην κατάταξη μαθητών ανά επίπεδο γλωσσομάθειας του Πανεπιστήμιο Αθήνας προτείνει τα παρακάτω ΤΕΣΤ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ (ηλεκτρονικά και εκτυπώσιμα) για την κάθε γλώσσα:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Online:
http://www.englishjet.com/english_courses_files/tests.htm 
Σε αυτόν τον ιστότοπο θα βρείτε ηλεκτρονικά τεστ για κάθε επίπεδο γλωσσομάθειας σύμφωνα με την 6βαθμη κλίμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το τεστ κάθε επιπέδου αποτελείται από 68 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σύντομων απαντήσεων. Αφού ο μαθητής απαντήσει στις ερωτήσεις, αυτόματα ο υπολογιστής δίνει τον αριθμό των σωστών απαντήσεων και επιβεβαιώνει το επίπεδο του.
http://english.ua/eng/placement-test/
Πρόκειται για ένα τεστ κατάταξης που περιέχει 52 ερωτήματα πολλαπλής επιλογής. Ο μαθητής απαντάει τα ερωτήματα μέχρι εκεί που μπορεί. Ο υπολογιστής βγάζει αυτόματα τον αριθμό των σωστών απαντήσεων και τον κατατάσσει σε επίπεδο (σύμφωνα με την βρετανική κλίμακα και την 6βαθμη κλίμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης)
Pdf:
http://www.cambridge.org/gb/elt/catalogue/subject/project/custom/
item6039738/English-Unlimited-Placement-test/
?site_locale=en_GB¤tSubjectID=382378
Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε τεστ κατάταξης που μπορείτε να κατεβάσετε και να το φωτοτυπήσετε. Το τεστ κατάξης αποτελείται από δύο τεστ: ένα γραπτό τεστ και ένα προφορικό. Το γραπτό τεστ αποτελείται από 120 ερωτήματα πολλαπλής επιλογής και δίνεται πρώτα. Οι μαθητές απαντούν όσα ερωτήματα μπορούν και υπολογίζεται ο αριθμός των σωστών απαντήσεων και το επίπεδο τους σύμφωνα με την 6βαθμη κλίμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εφόσον υπολογιστεί το επίπεδο βάσει του γραπτού τεστ., ο εκπαιδευτικός κάνει και προφορική εξέταση στο επίπεδο που καθόρισε το γραπτό τεστ. Το προφορικό τεστ αποτελείται από 5 ερωτήσεις. Ανάλογα με την απόδοση των μαθητών στο προφορικό τεστ επιβεβαιώνεται το επίπεδο του. Στον ιστότοπο υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό σχετικά με την οργάνωση και «λογική» του τεστ καθώς και με τον υπολογισμό της βαθμολογίας και τον καθορισμό επιπέδου.
http://www.ncca.ie/en/Curriculum_and_Assessment/Inclusion/
English_as_an_Additional_Language/IILT_Materials/Primary
Κατάλληλο για την Α/βαθμια είναι το Primary School Assessment Kit ένα test με 4 skills (writing, listening, reading, speaking) του National Council for Curriculum and Assessment από την Ιρλανδία. Είναι διαθέσιμο σε pdf μορφή έτσι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το κατεβάσουν να το εκτυπώσουν και να το δώσουν στους μαθητές. Είναι βασισμένο στο Common European Framework και είναι για επίπεδα Α1,Α2,Β1. Επίσης έχει 3 sets of tests ένα για placement, ένα για progress και ένα για final evaluation. Ανάλογα με το σκορ οι μαθητές του κάθε επιπέδου μπορούν να χωριστούν σε Α1.1, Α1.2, Α1.3 κτλ. Τέλος, παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για τη διόρθωση και το σκορ.


Link : http://xenesglosses.eu/2012/09/test-axiologisis-gia-tin-katataxi-math/#ixzz2W51iR4we

No comments:

Post a Comment